TiVo Community Forum Archive 1

TiVo Community Forum Archive 1 (http://archive.tivocommunity.com/tivo-vb/index.php)
- TiVo UK (http://archive.tivocommunity.com/tivo-vb/forumdisplay.php?forumid=14)
-- 'One For All' IR repeater experience? (http://archive.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?threadid=157911)


Posted by Heedyheed on 02-04-2004 04:23 AM:

Before I finally gave up, I thought I'd have a quick look at the output of the receiver to see if any noise was visible. I hung a scope on the 'IR out' socket that's normally used to drive a small IR emitter inside a cabinet, etc.

I was expecting to see some sort of asynchronous bit stream as is often used for data over a low-speed serial link, i.e. two start bits, a string of data bits followed by a stop bit and, in particular, no signal in the absence of any IR input to the transmitter from a remote control.

What I saw was more like a clock pulse with a 60 micro-second period. I could see that it was 'modulated' when I used the remote, but with a continuously running clock it's not possible to 'see' any noise that might be present.

Is this normal behaviour for an IR repeater that claims to be RC5 compatible? The unit works OK but my NTL box seems to occasionally detect rubbish codes that upset it.

Thanks,

Mike


All times are GMT. The time now is 12:06 AM.

Powered by: vBulletin Version 2.2.8
Copyright © Jelsoft Enterprises Limited 2000, 2001.
(C)opyright - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not affiliated with TiVo Inc.