TiVo Community Forum Archive 1
READ ONLY ARCHIVES

Welcome to the TiVo Community Forum Archive
This archive covers threads on TiVo Community Forum that have not been posted to from the start until June 30, 2004.  Any thread that has a post made to it between 7/1/04 and 12/31/05, that had not been posted to, will be found in Archive 2.
This is a READ ONLY site.

  Search | ARCHIVE 2 | MAIN SITE

TiVo Community Forum Archive 1 : Powered by vBulletin version 2.2.8 TiVo Community Forum Archive 1 > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
>>> TiVo has stopped working with my network! help!! <<<

 
Forum Jump:
Search this Thread:
Last Thread   Next Thread
Author
Thread ---> Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this thread Post New Thread    Post A Reply
Keith_R90210 is offline Old Post 06-20-2004 10:24 PM
Click Here to See the Profile for Keith_R90210 Find more posts by Keith_R90210 Add Keith_R90210 to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
Keith_R90210
Member

Registered: Jul 2003
Location: FL
Posts: 137

TiVo has stopped working with my network! help!!

Hey all, I've been enjoying the new HMO features for the past week and it has been functioning flawlessly, except for some minor quirks, until today.

This morning I wanted to listen to some of my MP3's and the TiVo wasn't seeing my computer. I played around a bit and found out that last night the connection to the service failed. I tested the connection today and it continues to fail.

So far I've powered cycled all of my networking gear and restarted the TiVo as well as check the USB adapter hooked to the TiVo and none of that has helped. The connections all look good but it simply isn't picking up the TiVo. My router is connected good as well but the port where the TiVo is connected isn't lit up like the rest; I've tried switching something else to the same port and it works great it's just for some odd reason it isn't working with the TiVo. Everything worked great until today!

Any ideas what could be going on? any more troubleshooting steps I could try? please help. Thanks!

__________________
205 Hour TiVo Series 2


-Keith-

POST #1 | Report this post to a moderator | IP: Logged

ThreeSoFar is offline Old Post 06-20-2004 10:52 PM
Click Here to See the Profile for ThreeSoFar Find more posts by ThreeSoFar Add ThreeSoFar to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
ThreeSoFar
FourNowActually

Registered: May 2002
Location: Baltimore
Posts: 2708

what models of TiVo? USB adapter? wired/wireless?

__________________
I think ThreeSoFar's advice is by far the best...gregpr

Four TiVos now, all with single Samsung drives:
Humax DRT800 w/DVD-R (174hrs)
Two older Series 2's (142hrs and 157hrs),and a newer nightlight
Series 2, a stupid case design IMO (174hrs)
All but the last are lifetimed. TiVite since 2000. There is a Good IR solution.

Got Vonage 4/9/03--need a referral credit?

POST #2 | Report this post to a moderator | IP: Logged

Keith_R90210 is offline Old Post 06-20-2004 10:59 PM
Click Here to See the Profile for Keith_R90210 Find more posts by Keith_R90210 Add Keith_R90210 to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
Keith_R90210
Member

Registered: Jul 2003
Location: FL
Posts: 137

oops, sorrry about the lack of info. I'm using a TiVo brand series 2 on a wired network using the Linksys USB200m adapter.

__________________
205 Hour TiVo Series 2


-Keith-

POST #3 | Report this post to a moderator | IP: Logged

ThreeSoFar is offline Old Post 06-20-2004 11:06 PM
Click Here to See the Profile for ThreeSoFar Find more posts by ThreeSoFar Add ThreeSoFar to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
ThreeSoFar
FourNowActually

Registered: May 2002
Location: Baltimore
Posts: 2708

Could you have maybe reversed the USB cable when re-seating it? Obviously it was OK while it was working.

I know there are models where the USB cable is physically the same on both sides but has a right and a wrong way to plug it in. Not sure if this is one, though.

__________________
I think ThreeSoFar's advice is by far the best...gregpr

Four TiVos now, all with single Samsung drives:
Humax DRT800 w/DVD-R (174hrs)
Two older Series 2's (142hrs and 157hrs),and a newer nightlight
Series 2, a stupid case design IMO (174hrs)
All but the last are lifetimed. TiVite since 2000. There is a Good IR solution.

Got Vonage 4/9/03--need a referral credit?

POST #4 | Report this post to a moderator | IP: Logged

Keith_R90210 is offline Old Post 06-20-2004 11:08 PM
Click Here to See the Profile for Keith_R90210 Find more posts by Keith_R90210 Add Keith_R90210 to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
Keith_R90210
Member

Registered: Jul 2003
Location: FL
Posts: 137

quote:
Could you have maybe reversed the USB cable when re-seating it? Obviously it was OK while it was working.

I know there are models where the USB cable is physically the same on both sides but has a right and a wrong way to plug it in. Not sure if this is one, though.


I'm not sure but I doubt it. I could give it a shot though.

__________________
205 Hour TiVo Series 2


-Keith-

POST #5 | Report this post to a moderator | IP: Logged

Keith_R90210 is offline Old Post 06-20-2004 11:39 PM
Click Here to See the Profile for Keith_R90210 Find more posts by Keith_R90210 Add Keith_R90210 to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
Keith_R90210
Member

Registered: Jul 2003
Location: FL
Posts: 137

I got it back up and working. I don't know what happened but it mysteriously started working right when I was on the phone waiting for TiVo tech support. The technician and I were both at a loss for this but hey, it's working.

__________________
205 Hour TiVo Series 2


-Keith-

POST #6 | Report this post to a moderator | IP: Logged

All times are GMT. The time now is 09:35 AM. Post New Thread    Post A Reply
  Last Thread   Next Thread
>>> TiVo has stopped working with my network! help!! <<<

TiVo Community Forum Archive 1 : Powered by vBulletin version 2.2.8 TiVo Community Forum Archive 1 > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
Search The Internet
 
Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this thread

Forum Jump:
 
Search this Thread:

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are ON
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - TiVo Community Forum Archive 1 >

Powered by: vBulletin Version 2.2.8
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.
(C)opyright - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not affiliated with TiVo Inc.
Page generated in 0.05023909 seconds (85.29% PHP - 14.71% MySQL) with 25 queries.


Spider History Index