TiVo Community Forum Archive 1
READ ONLY ARCHIVES

Welcome to the TiVo Community Forum Archive
This archive covers threads on TiVo Community Forum that have not been posted to from the start until June 30, 2004.  Any thread that has a post made to it between 7/1/04 and 12/31/05, that had not been posted to, will be found in Archive 2.
This is a READ ONLY site.

  Search | ARCHIVE 2 | MAIN SITE

TiVo Community Forum Archive 1 : Powered by vBulletin version 2.2.8 TiVo Community Forum Archive 1 > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
>>> Service/Data Connection and Indexing? <<<

 
Forum Jump:
Search this Thread:
Last Thread   Next Thread
Author
Thread ---> Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this thread Post New Thread    Post A Reply
gipper11 is offline Old Post 06-29-2004 10:50 AM
Click Here to See the Profile for gipper11 Visit gipper11's homepage! Find more posts by gipper11 Add gipper11 to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
gipper11
New Member

Registered: Jun 2004
Location: Tacoma, wa
Posts: 2

Service/Data Connection and Indexing?

I experienced very bad skipping and even stopping/freezing while playing recorded programs on my Toshiba SD-H400. It seems to be working now on a couple programs that I just recorded. The one that was really skipping was recorded while the Service connection and indexing was going on. I could hear the hard drive working a lot.

My question is would this service call and processiong of data affect the recorded program just like a personal computer would if the CPU was working too hard.

I was considering taking it back for a new one, but if this is something that would be expected then I would still have the same problem.

Any help would be appricated.

__________________
Larry D. Gibbs
gibbsla@msn.com
Only left handed people are in their right mind.

POST #1 | Report this post to a moderator | IP: Logged

JPriller is offline Old Post 06-29-2004 06:12 PM
Click Here to See the Profile for JPriller Find more posts by JPriller Add JPriller to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
JPriller
just some guy

Registered: Nov 2001
Location: Lansing, MI
Posts: 5232

That should never happen, not even during data indexing. Not even the underpowered old Series 1 units had that problem (they'd just get pretty slow replying to remote button presses). Skipping/stopping is either a sign of a bad hard drive or a weak input signal. The TiVo stops recording, including during LiveTV, if the signal strength drops too low - and TiVos are very touchy about signal strength.

If you can hear the hard drive chattering I'd suggest returning it for a new one, I'd guess that's your problem. You can try a few things for signal strength if your programming source is analog cable - try it without any cable splitters, or try an in-line cable signal amplifier.

__________________
WWJKD - what would Jim Kirk do?

POST #2 | Report this post to a moderator | IP: Logged

rsnaider is offline Old Post 06-29-2004 06:14 PM
Click Here to See the Profile for rsnaider Find more posts by rsnaider Add rsnaider to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
rsnaider
TiVo Forum Special Member

Registered: Apr 2002
Location: Long Island, NY
Posts: 1997

The only thing I have ever noticed is slow Menu response when processing downloaded data. If your box is skipping/stopping/freezing then exchange it since it should not be doing that.

__________________
Ron

TiVo | SERlES2 - 302 Hrs
TiVo | SONY SVR3000 - 273 Hrs

POST #3 | Report this post to a moderator | IP: Logged

All times are GMT. The time now is 09:35 AM. Post New Thread    Post A Reply
  Last Thread   Next Thread
>>> Service/Data Connection and Indexing? <<<

TiVo Community Forum Archive 1 : Powered by vBulletin version 2.2.8 TiVo Community Forum Archive 1 > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
Search The Internet
 
Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this thread

Forum Jump:
 
Search this Thread:

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are ON
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - TiVo Community Forum Archive 1 >

Powered by: vBulletin Version 2.2.8
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.
(C)opyright - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not affiliated with TiVo Inc.
Page generated in 0.02982092 seconds (89.60% PHP - 10.40% MySQL) with 22 queries.


Spider History Index