TiVo Community Forum Archive 1
READ ONLY ARCHIVES

Welcome to the TiVo Community Forum Archive
This archive covers threads on TiVo Community Forum that have not been posted to from the start until June 30, 2004.  Any thread that has a post made to it between 7/1/04 and 12/31/05, that had not been posted to, will be found in Archive 2.
This is a READ ONLY site.

  Search | ARCHIVE 2 | MAIN SITE

TiVo Community Forum Archive 1 : Powered by vBulletin version 2.2.8 TiVo Community Forum Archive 1 > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
>>> CacheCard installed but red error screen & no network <<<

 
Forum Jump:
Search this Thread:
Last Thread   Next Thread
Author
Thread ---> Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this thread Post New Thread    Post A Reply
lozzadude is offline Old Post 06-24-2004 07:43 PM
Click Here to See the Profile for lozzadude Find more posts by lozzadude Add lozzadude to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
lozzadude
New Member

Registered: Jun 2004
Location:
Posts: 6

Unhappy CacheCard installed but red error screen & no network

I've just upgraded my uk Tivo with a 160gb hard drive & cache card. I installed the drive first & installed the patched kernel. It worked fine so I then installed the cachecard & drivers. I booted from the PTV cd & used the latest cachecard drivers (18 May 2004) & used the default network settings. I have not installed any memory in the cachecard yet.

When my Tivo starts I get a saying Cardcard Driver Version 1.0 & below it Error. What kind of error could this be? Is the red error screen caused by no memory being installed or is it more serious?

I've changed my network settings in Windows XP to set the gateway to the same as the gateway of the cachecard. But I cannot ping the tivo. I'm using a crossover cable from my pc to the tivo. It should be working fine as I unplugged it from my Kiss network DVD player & I know it works. There are two lit green leds on the cachecard.

I had a look at my logs.

TV Log - has network settings & says "using ethernet= true"

Kernel Log - says I'm using turbonet2 drivers. Is this right? It also says that the "IP struct was not filled in!" & "route.tivo forgot to specify route netmask". I don't know if this means anything.

Can anyone help please?

__________________
Lawrence Staff

POST #1 | Report this post to a moderator | IP: Logged

jafa is offline Old Post 06-24-2004 09:20 PM
Click Here to See the Profile for jafa Visit jafa's homepage! Find more posts by jafa Add jafa to your buddy list Show Printable Version Edit/Delete Message Reply w/Quote
jafa
TiVo Forum Special Member

Registered: Jan 2002
Location:
Posts: 2223

Hi,

The part of the log you posted on silicondust shows that the ethernet driver detected the cachecard and loaded correctly.

The two networking related warnings are normal.

Is the link light on at both ends? (on the cachecard the link light is the middle light).

Double check /etc/rc.d/rc.net and make sure the ip address is correct for your netowrk.

Once networking is working, it will be easier to get to the logs to see why the cache isn't working.

Nick

__________________
Silicondust - Tivo CacheCARD/Turbonet/Airnet
Roomba Robotics - Roomba Community

POST #2 | Report this post to a moderator | IP: Logged

All times are GMT. The time now is 04:57 PM. Post New Thread    Post A Reply
  Last Thread   Next Thread
>>> CacheCard installed but red error screen & no network <<<

TiVo Community Forum Archive 1 : Powered by vBulletin version 2.2.8 TiVo Community Forum Archive 1 > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
Search The Internet
 
Show Printable Version | Email this Page | Subscribe to this thread

Forum Jump:
 
Search this Thread:

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is OFF
vB code is ON
Smilies are ON
[IMG] code is ON
 

< Contact Us - TiVo Community Forum Archive 1 >

Powered by: vBulletin Version 2.2.8
Copyright ©2000, 2001, Jelsoft Enterprises Limited.
(C)opyright - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not affiliated with TiVo Inc.
Page generated in 0.04219794 seconds (87.39% PHP - 12.61% MySQL) with 20 queries.


Spider History Index